Metoda na przechowywanie jabłek

Przechowywanie jabłek nie jest takie łatwe jak nam może się wydawać. My klienci oczekujemy świeżych jabłek, ale nie zdajemy sobie sprawy ile trzeba zabiegów i pracy żeby można było się takimi jabłkami cieszyć.

Im mamy większe wymagania odnośnie, jakości jabłek tym sadownicy, którzy je zbierali i przechowywali mają więcej pracy. Na szczęście można skorzystać z nowoczesnych rozwiązań, które nie są drogie, ale są za to niesamowicie skuteczne.

Takim rozwiązaniem są komory chłodnicze gdzie jabłka będą się przez cały sezon znajdować. W takiej komorze znajduje się jedna odmiana jabłek, która jest zbierana tak szybko jak to tylko jest możliwe. Im będzie to szybciej tym będzie to lepiej dla przechowywania, a zatem trzeba będzie szukać sposobu żeby to zrobić.

Jabłka w chłodni – co dalej?

Później zamyka się komorę, ale zanim to nastąpi trzeba będzie zastosować specjalny preparat. Obecnie numerem jeden na rynku jest FruitSmart, który został wyprodukowany przez Polaków. Stosując takie rozwiązanie wiemy, że jabłka są bezpieczne, ale co konkretnie robi w komorze taki preparat? Zagorzeniem w komorze jest powstawanie etylenu. Jeśli etylenu jest dużo to jego produkcja zaczyna gwałtowanie rosnąć. Samo się to nie zastopuje, dlatego warto będzie na takie rozwiązanie postawić, które zniszczy etylen. Właśnie wspominany środek się do tego nadaje. Niszczy etylen, a jabłka nie chorują, nie gniją i nic złego się z nimi nie dzieje. Właśnie tego nam trzeba klientom i osobom, które zajmują się ich przechowywaniem. Wszyscy będziemy z tego preparatu zadowoleni.

Rozwiązanie jest proste i skuteczne, dlatego coraz więcej firm przechowujących w chłodniach jabłka się tym interesuje. Jeśli chcielibyśmy się na ten temat dowiedzieć jeszcze więcej to informacje znajdziemy na stronie przechowywanie jabłek w chłodni. Wszystko jest dokładnie opisane i można się przy okazji dowiedzieć, co znajduje się w tym preparacie. Na szczęście nie ma tam nic szkodliwego dla naszego zdrowia, a to jest przecież dla każdego z nas bardzo, ale to bardzo ważne.